Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάλαξης Κεντρικής Μακεδονίας τονίζει όπως και στο καταστατικό του πως έχει αποκλειστικά επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και μη κερδοσκοπικούς σκοπούς.

 

Με σεβασμό στους συλλόγους Φυσικοθεραπευτών και Αισθητικών δηλώνουμε ότι τασσόμαστε υπέρ των θέσεών τους. Ωστόσο θεωρούμε πως το επάγγελμα της μάλαξης πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητα από τις Σχολές Φυσικοθεραπείας και Αισθητικής, όπως άλλωστε στις περισσότερες χώρε του κόσμου.

 

Οπωσδήποτε κάτι τέτοιο προϋποθέτει ένα πλαίσιο αναγνώρισης, σπουδής και κατάρτισης, που θα τεθεί από τους Συλλόγους των Φυσικοθεραπευτών και Αισθητικών, ως καθ΄ύλιν και νομότυπα δικαιούχων στην εφαρμογή Μάλαξης. Επομένως, μέχρι να διασαφηνιστεί το ζήτημα, οφείλουμε να σεβαστούμε απόλυτα τη γνώμη των συλλόγων αυτών, ακόμη και αν αποφασιστεί ότι πρέπει να καταργηθεί το επάγγελμα του Μαλάκτη ως ξεχωριστό από του Φυσικοθεραπευτή ή του Αισθητικού, με νομική βάση την παραποίηση επαγγέλματος - κατ'ουσίαν, εξαιτίας της έλλειψης δυνατότητας έκδοσης άδειας ασκήσεως, παρότι υπάρχουν χιλιάδες Μαλάκτες που ασκούν το επάγγελμα μέσω κωδικού επαγγέλματος, αποδίδοντας φόρους, επιτηδεύματα και ΦΠΑ.

 

Το ΕΛΙΜ δημιουργήθηκε με σκοπό την γόνιμη σύνθεση απόψεων όσων ασχολούνται με την Μάλαξη, πρωτίστως Φυσικοθεραπευτών και Αισθητικών, (επαναλαμβάνουμε ότι ΔΕΝ είναι επαγγελματικό Σωματείο) και την γενικότερη προώθηση της Μάλαξης, με σεβασμό στα νομικά πλαίσια, γι'αυτό άλλωστε και εγκρίθηκε από Πρωτοδικείο ως νόμιμο και κοινωνικά ωφέλιμο.

 

Οτιδήποτε διαφορετικό, κυρίως ενάντια στις αρχές του Καταστατικού του, χρεωθεί ως χαρακτηρισμός ή ως υπαινιγμός για το ίδιο το Σωματείο, αλλά και τα μέλη του, συνιστά συκοφάντηση, πράξη έλλειψης επικοινωνίας ή παραπληροφόρησης, και προσπάθεια αρνητικού εντυπωσιασμού, τα οποία επιθυμούμε να αποφύγουμε και σε καμία περίπτωση δεν μας χαρακτηρίζουν.